29. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Osam novih slučajeva – Terminko pomaže kod liječničkih pregleda za upisu u škole i fakultete

Novi 24-satni period je donio osam novih slučajeva od kojih je dva u susjednoj Virovitičko-podravskoj županiji gdje je osoba iz Njemačke donijela virus i ostvarila kontakte s obitelji pa je moguće i novo širenje, a nama svima podsjetnik da nije gotovo i da se čuvamo ovakvih situacija te čuvamo ono što imamo – županiju bez koronavirusa, a izuzetno poštujemo pravila samoizolacije.

Ovaj slučaj ukazuje na problem građana koji se vrate na 72 sata iz inozemstva, koliko im je dopušteno posebnom odlukom Nacionalnog stožera, smatraju da se ne moraju pridržavati mjera kućne samoizolacije i ostvaruju kontakte s ukućanima i eventualno drugim osobama pa budimo iznimno oprezni bez obzira što se radi o poznatim, voljenim osobama ili ukućanima.

Trenutačno je u RH potvrđeno 2096 oboljelih od koronavirusa, preminulo je sedamdeset i devet osoba, a 1489 osobe se oporavilo. U posljednja 24 sata, broj novooboljelih porastao je za osam, 15 osoba je trenutačno na respiratoru. Do sada je obavljeno ukupno 38.084 testiranja, a u samoizolaciji je ukupno 18.337 osoba.

Bliži se kraj školske godine i početak nove koja će nadamo se krenuti u normalnim terminima i uvjetima pa se treba pripremiti za upise i stoga je napravljena aplikacija za naručivanje liječničkih pregleda za upise u osnovne škole i na fakultete.

Pomoću aplikacije Terminko.hr možete naručiti pregled djeteta za upis u osnovnu školu kako bi se ispoštovale sve potrebne epidemiološke mjere. Istu aplikaciju možete koristiti i za prijavu liječničkih pregleda za učenike srednjih škola koji prilikom upisa na odabrani studij moraju priložiti i potvrdu liječnika. Naručivanje je jednostavno i brzo.