29. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Samo 18 novih slučajeva, u ponoć ističe rok mjerama

Ponovo krasne vijesti stižu nakon ažuriranja podataka koji kažu da je u protekla 24 sata evidentirano samo 18 slučajeva, a već treći dan u nizu brojke su u padu. Ukupna je brojka 1832, 615 ih je ozdravilo, 39 je umrlih.  Još uvijek je velik broj onih potencijalnih koji su u samoizolaciji (preko 15 000) i ostaje za vidjeti koliko je Veliki tjedan sa svojim užurbanim tempom života i povećanim kontaktom ostavio traga na prenošenje virusa.

U ponoć istječe rok onih prvotnih zakazanih mjera pa je Stožer već dao naznake novog načina života koji je pred nama u idućem vremenskom periodu. Ono što raduje je da će vjerojatno biti ukinuta mjera zabrane napuštanja mjesta prebivališta pa će tu odluku donositi lokalni i županijski stožeri, a pošto imamo najmanje oboljelih mogućnost kretanja unutar županije bila bi šptpuno slobodna.

Stožer je do 4.svibnja produžio mjere kroz pet odluka o ograničavanju društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti, priredbi, sportskih okupljanja…Odluka o graničnim prijelazima za tranzitni promet teretnih vozila se primjenjuje do 18. svibnja.

Odluke stupaju na snagu u ponoć pa od sutra kreće i njihova realizacija tako i ona o kretanju unutar županija bez e-propusnice, naravno ako to županije zatraže. Između županija će kretanje biti i dalje ograničeno i kontrolirano.