28. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

U Kutjevo stižu još dva milijuna kuna


Dječji vrtić Grozdić osigurao je financijska sredstva u iznosu 1.944.524,02 kuna za sufinanciranje vlastitog udjela u izgradnji dječjeg vrtića.

Nova zgrada dječjeg vrtića sufinancirana je sredstvima Europske unije kroz mjeru 7, tip operacije 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja u iznosu 7 milijuna kuna, a ostatak do 11,4 milijuna kuna financirao je korisnik iz vlastitih sredstava. S obzirom da Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije daje mogućnost sufinanciranja vlastitog udjela u europskim projektima, Europska razvojna agencija d.o.o. na natječaj je prijavila projekt Dječjeg vrtića Grozdić kojemu su nakon administrativne provjere sredstva odobrena.

Financijska sredstva u iznosu od gotovo dva milijuna kuna zasigurno su dokaz kvalitetnog i predanog rada gradonačelnika i Gradske uprave, proračunskih korisnika i gradskih poduzeća koji prate natječaje i prijavljuju projekte kako bi osigurali sredstva nadležnih ministarstava i europskih fondova.

Gradonačelnik Josip Budimir ne krije zadovoljstvo rezultatima ovog natječaja: „Drago mi je što još dva milijuna kuna stižu u Kutjevo, mislim da je ovo dokaz da je pravac kojim idemo dobar, da Gradska uprava i naša Razvojna agencija rade odličan posao. Možda ipak moji odlasci u Zagreb, koje neki spominju kako bi narušili moj integritet i moj rad, donose rezultate jer se evo iz Zagreba vraćam s dva milijuna kuna za naše najmlađe, za našu budućnost.”