30. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

PSŽ ima najmanje oboljelih – vraćamo se starom režimu mjera

Ažurirani su podaci Stožera koji kažu da se u zadnjih 24 sata povećao broj oboljelih za 50 pa je ukupan broj porastao na 1650. Ritam je očito usporen, a nadamo se da niti malo veća gužva povodom Uskršnjih blagdana neće ostaviti traga. Vrlo pohvalno i ugodno zvuči činjenica da je Požeško-slavonska županija s najmanjim brojem oboljelih (3) od čega je samo jedna osoba hospitalizirana.

Na nivou države je 400 osoba ozdravilo što je također vrlo bitno radi stvaranja imuniteta i otpornosti, a 25 osoba je nažalost preminulo i to obje osobe u Splitu. Nakon nekoliko užurbanih dana vraćamo se starom režimu mjera koje se odnose prije svega na rad trgovina (8-17). Budimo i dalje strpljivi, pažljivi i odgovorni, a dolazak lošeg vremena će nas ponovo natjerati na duži boravak u vlastitim domovima.

Naime najavljen je dolazak hladnije fronte pa će uz kišu vidno osvježiti kroz idućih nekoliko dana pri čemu će se jutarnje temperature ponovo približiti ništici, nadamo se bez mraza i većih posljedica na ionako izmučene voćke i povrtlarske nasade, a posebno trenutno iscvjetale voćke koje doista izgledaju prekrasno.