29. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Jedini čovjek za kojega jako želimo da ostane negativan

U teškim i dugim danima izolacije tražimo nešto pozitivno, pozitivne događaje, ljude i stavove, ali za jednog čovjeka, vjerojatno i jedinog u našoj županiji zdušno navijamo da ostane negativan. Od početka zaraze koronavirusom u Hrvatskoj on je negativan pa je tako bilo i na kraju jučerašnjeg dana. Dr.Ante Vitalija, naš glavni epidemiolog u Zavodu za javno zdravstvo je još jednom sačuvao nulu u Požeško-slavonskoj županiji.

Kako on to zna reći u eter našega Radija Vallis Aurea : Još jedan dan – još jedna pobjeda. Iskreno se nadamo da će Ante i do samoga kraja izvješćivanja i testiranja uzoraka ostati negativan. Do sada (ažurirano sinoć u 22 sata) su u RH oboljele 382 osobe, a raduje da je porastao broj izliječenih na 16 jer je dugo vremena stajala brojka 5.

Vidljivo je da su tek tri županije pošteđene oboljelih od koronavirusa pa su osim naše županije bez zaraženih Vukovarsko-srijemska i Virovitičko-podravska županija. Do sada je obavljeno 3159 testiranja, a nas posebno raduje što su svi nalazi koji su u našoj županiji prošli “kroz ruke” Ante Vitalije bili negativni.

#OSTANIDOMA

#OSTANIMONEGATIVNI

Foto SS FB RVA