29. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Leona Zorić i Marija Marjanović sjajne i u poznavanju Njemačkog jezika

Naše učenice osnovne škole Zdenka Turkovića Leona Zorić i Marija Marjanović pokazuju sjajne vještine u brojnim predmetima u kojima predstavljanju našu školu na županijskim natjecanjima. Osim litererarnog dara koje su potvrdile nedavnim osvajanjem nagrada za najbolje ljubavno pismo te odličnog poznavanja domicilnog jezika i osvajanja prvog mjesta na županijskom natjecanju iz Hrvatskog jezika.

Tako su se u srijedu 17. ožujka u osnovnoj školi Stjepana Radića u Čaglinu prezentirale kao jako dobri poznavatelji Njemačkog jezika i ostvarile zapažene rezultate. Naime, u Čaglinu je održano Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika na kojem su sudjelovale učenice 8.c razreda kutjevačke osnovne škole Leona Zorić i Marija Marjanović, a mentorica i voditeljica do ovih zapaženih rezultata je bila Bojana Hrgić, prof.

Iako nisu osvojile najviša postolja dostojno su prezentirale svoju školu i naš Grad pa je tako Leona osvojila  četvrto, a Marija peto mjesto u 2 – kategoriji – osnovna škola – 8. razred – 2. strani jezik – 5. godina učenja. Odličan je ovo rezultat i krasan uspjeh koji zaslužuje iskrene čestitke jer nije lako biti u Top 5 najboljih Nijemaca svih osmih razreda iz svih škola Požeško-slavonske županije.

Foto FB OŠ Stjepana Radića Čaglin