29. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Gradonačelnik Josip Budimir na Svečanoj dodjeli ugovora u Pleternici (FOTOGALERIJA)

Gradonačelnik Josip Budimir nije mogao izabrati bolji dan za Svečano uručivanje ugovora pa je na svoj imendan primio dar vrijedan 300 000 kn za uređenje groblja u Vetovu, a Grad domaćin bio je Grad Pleternica koji je u svojoj multimedijalnoj dvorani Terra Panonica primio sve uzvanike pridržavajući se zadanih epidemioloških mjera. Domaćin ili bolje rečeno domaćica pleternička gradonačelnica Antonija Jozić srdačno je dočekala i pozdravila sve goste među kojima su se svakako izdvajali ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak i ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, a među onima koji su zaslužili značajna financijska sredstva, točnije među pet Gradova ili općina bio je i naš Grad Kutjevo koji je kroz ruke gradonačelnika Josipa Budimira primio ugovor vrijedan gotovo pola milijuna kuna, a ta će financijska sredstva biti usmjerena prema Vetovu.

Podsjetimo da je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije već ranije odobrilo Gradu Kutjevu 300.000 kn za sufinanciranje projekta Uređenje groblja u Vetovu. Sam projekt obuhvaća uređenje staza te postavljanje ograde i rasvjete na groblju. Također, Grad Kutjevo je započeo izradu projektne dokumentacije za novu mrtvačnicu pa će u dogledno vrijeme Vetovo imati dostojno uređeno posljednje počivalište za naše najmilije te prostor za prigodan i dostojanstven ispraćaj svih onih koji će nas u budućnosti napustiti, a svoju zadnju adresu već imaju predviđenu na mjesnom groblju u Vetovu.

Nastavak je ovo ulaganja u sve potrebne i zanemarene objekte, institucije i ostalu infrastrukturu na području Grada Kutjeva. Iznimno mi je drago zbog ovih financijskih sredstava koja možemo usmjeriti prema našim gradskim naseljima, a brigu moramo voditi kako o živima tako i o mrtvima pa je nakon uređenja društvenog i vatrogasnog doma u Vetovu na redu uređenje groblja u našem najvećem naselju što ono doista i zaslužuje – za kutjevački.hr je rekao gradonačelnik i slavljenik Josip Budimir.