29. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Glomaznom otpadu doista nije mjesto u prirodi!

Nažalost ljudskoj gluposti je teško stati na kraj pa tako i u slučaju ilegalnog odlaganja glomaznog otpada u našoj neposrednoj blizini u prirodi na područja Grada Kutjeva. Da za taj problem ne postoji rješenje možda bi mogli shvatiti da se odbaciti staru garnituru iz dnevnog boravka ili kadu iz kupaonice nema gdje, ali u današnje doba na početku 21.stoljeća uz nekoliko uhodanih kanala odlaganja doista je nerazumljivo i teško shvatljivo.

Utovariti krš u prijevozno sredstvo, šuljati se noću po poljskim putevima, trošiti energiju za nerazuman čin ili ostaviti pred dvorišnim pragom i sačekati da služba zadužena za taj posao odradi zadatak – razlika je ogromna i apsurdno je da se netko odlučuje za ovu prvu varijantu. Požeški komunalac dva puta godišnje u zadanom terminu odvozi upravo takav otpad kojega je istina, teško odlagati no u ovom slučaju vrlo lako i jednostavno.

Tvrtka svakom domaćinstvu uredno isporuči raspored odvoza krupnog otpada, redovitog ili neredovitog otpada, uredno dostavi vreće za recikliranje plastike, papira ili stakla, potrebno je samo malo truda i vremena razdvojiti materijale i pratiti kada su dani odvoza. Ako niste dovoljno strpljivi postoje Zeleni otoci u Kutjevu na nekoliko lokacija kao i u svakom naselja na području Grada Kutjeva.

Ako vam ni to ne odgovara i ne možete čekati možete ili nemate prostor za držati takav otpad u Pleternici su vam vrata reciklažnog dvorišta širom otvorena zahvaljujući dogovoru gradova Kutjeva i Pleternice, a ukoliko niti to ne vidite kao rješenje javite se našem komunalnom redaru Iletu Matijeviću (099 390 6273) koji će sigurno naći svrsishodno rješenje kako bi izbjegli neugodnosti oko odlaganja otpada na ilegalna odlagališta.

Njih desetak je uz velike napore, trud i puno uloženih sredstava sanirao Grad Kutjevo na čelu s gradonačelnikom Josipom Budimirom, a ta su se sredstva sigurno mogla puno bolje i pametnije utrošiti na dobrobit zajednice. Unatrag dvije godine brojna su odlagališta sanirana, ali uvijek postoji netko tko ih pokušava oživjeti pa stoga i mi ovim putem apeliramo na savjest građana Grada Kutjeva jer neosporno činite zločin prema prirodi, prema našoj budućnosti i generacijama koje dolaze.