27. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Kreće Foto natječaj – Volim svoju županiju

Od ponedjeljka 15.ožujka kreće još jedan foto natječaj „Volim svoju županiju“ u organizaciji Hrvatske zajednice županija. Trajat će dva tjedna pa će u tom  periodu svi profesionalni i amaterski fotografi moći poslati svoje radove zaustavljenog trenutka vremena koji će u konačnici ući u postav izložbe „Volim svoju županiju 2021.“ Radovi se predaju putem aplikacije na internetskoj stranici volimzup.hr.

Sjajna je ovo prilika na naše brojne fotografe amatere kojih očito u Kutjevu ima jako puno, a istovremeno je ovo prigoda svima onima koji se žele baviti ovim zanimljivim i korisnim hobijem da se uključe i započnu svoj put fotoamatera koji opet može s vremenom prerasti u nešto više. Ovaj foto natječaj je nastao iz želje da se promoviraju ljepote svih kutaka Hrvatske, a fotografi mogu sudjelovati s najviše tri fotografije. Najbolje fotografije biraju se u dvije kategorije – one prema ocjeni stručnog žirija i one u kojoj fotografija prikupi najviše glasova putem društvenih mreža.

Stručni žiri koji će ove godine ocjenjivati radove predvodi dugogodišnja profesionalna fotografkinja Mare Milin koja će predsjedavati žirijem. Bit će ovo peta godina za redom kako se ovaj natječaj provodi, a odlična je vijest da ga sigurno nikakva loša epidemiološka situacija neće pogoršati ili odgoditi jer svatko može slobodno šetati svojom okolinom i tražiti zanimljiv kadar koji bi mogao biti zanimljiv i potencijalno vrijedan nagrade.

Radova inače stigne jako puno, a između brojnih nađe se lijep broj iznimno zanimljivih i kvalitetnih uradaka o čemu možete pročitati i pogledati na navedenoj stranici no bez straha možete prijaviti svoje radove jer ništa ne možete izgubiti slanjem nekoliko fotografija na natječaj. Ovogodišnji natječaj je popraćen i novim vizualnim identitetom kojega je iznjedrio dizajner Ivan Dilberović, a predstavljen je kao prezentacija svake županije jednim tipografskim znakom i jednim motivom koji tu županiju čini prepoznatljivom.

Osim šetnje prirodom, traženja kadrova i ugodno provedenog vremena možete dobiti krasno priznanje za svoj trud, lijepu promociju svoga rada i zanimacije, a uz sve to kao nagradu možete osvojiti između ostalog, GoPro Hero 8 Black.