29. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Donsene su odluke o visini turističke pristojbe za 2022.godinu

Županijska skupština Požeško-slavonske županije je na svojoj 17.sjednici donijela Odluku o visini turističke pristojbe za narednu kalendarsku godinu kroz koju će se protezati jedno sezonsko razdoblje u kojemu će se primjenjivati ova Odluka (01.01. – 31.12.). Iznimka u visini pristojbe će biti potpomognuta područja naše županije gdje će ona biti umanjena za 30%.

Tako će noćenje u smještajnom objektu u kojemu se obavlja ugostiteljska djelatnost po osobi za PSŽ (područje Požege) iznositi 10 kn dok će umanjeni iznos od 7 kn vrijediti za područje Brestovca, Čaglina, Jakšića, Kaptola, Kutjeva, Lipika, Pakraca, Pleternice i Velike.

Nadalje, noćenje u smještajnom objektu iz skupine Kampovi po osobi iznosit će 8 kn za PSŽ (područje Požege) dok će iznos umanjen za 30% – 5,60 kn vrijediti za područje Brestovca, Čaglina, Jakšića, Kaptola, Kutjeva, Lipika, Pakraca, Pleternice i Velike.

Iznos TP za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u smještaju u domaćinstvu po krevetu za područje PSŽ (područje Požege) bit će 350 kn dok će umanjeni iznos od 245 kn vrijediti za područje Brestovca, Čaglina, Jakšića, Kaptola, Kutjeva, Lipika, Pakraca, Pleternice i Velike.

Iznos TP za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge smještaja na OPG-u po krevetu bit će za područje PSŽ (područje Požege) 300 kn dok će umanjeni iznos od 210 kn vrijediti za područje Brestovca, Čaglina, Jakšića, Kaptola, Kutjeva, Lipika, Pakraca, Pleternice i Velike.

Iznos TP za osobe koje pružaju smještaj u domaćinstvu u kampu i u objektu vrste kamp odmorište ili kamp odmorište – robinzonski smještaj – za svaku smještajnu jedinicu za područje PSŽ (područje Požege) bit će 500 kn dok će umanjeni iznos od 350 kn vrijediti za područje Brestovca, Čaglina, Jakšića, Kaptola, Kutjeva, Lipika, Pakraca, Pleternice i Velike.

Iznos TP za osobe koje pružaju smještaj na OPG u kampu i u objektima vrste kamp odmorište ili kamp odmorište – robinzonski smještaj – za svaku smještajnu jedinicu za područje PSŽ (područje Požege) bit će 250 kn dok će umanjeni iznos od 175 kn vrijediti za područje Brestovca, Čaglina, Jakšića, Kaptola, Kutjeva, Lipika, Pakraca, Pleternice i Velike.

TP koju plaća vlasnik kuće. apartmana ili stana za odmor u godišnjem paušalnom iznosu, za sebe i članove uže obitelji iznosi za područje PSŽ (područje Požege) :

  • prvi član 60 kn
  • drugi član 60 kn
  • svaki sljedeći član 25 kn

Umanjeni iznosi za područje Brestovca, Čaglina, Jakšića, Kaptola, Kutjeva, Lipika, Pakraca, Pleternice i Velike:

  • prvi član 42 kn
  • drugi član 42 kn
  • svaki sljedeći član 17,50 kn

Foto FB Sontacchi Winery B&B Wellness