28. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Vatrogasci DVD-a Šumanovac u Majskim Poljanama i među prvima u selu Brnjeuška

Vatrogasci DVD-a Šumanovac 5. siječnja pristigli su s humanitarnom pomoći i radnom opremom u Majske Poljane i Brnjeušku.

Tužnim prizorima iz potresom pogođenih područja svjedočili su i vatrogasci DVD-a Šumanovac, a prema njihovim riječima doživjeti prizore razrušenih naselja i ljudi bez domova bilo je zaista teško. Mještanima je sada najpotrebniji krov nad glavom, a dok čekaju kontejnere borave u improviziranim šatorima i pod šupama.

Svjedočiti ovakvim prizorima bilo je uistinu potresno, a posebice kada znate da je u ovom mjestu živote izgubilo petero ljudi. Ovdje nema jedne čitave kuće, a većina će ih se po stručnoj procjeni koja je obišla Majske Poljane morati rušiti. Apeliram na sve koji prikupljaju pomoć i koji će dolaziti u Majske Poljane da je ljudima trenutno najpotrebnija voda, toaletni papir i deterdženti, kazao nam je zapovjednik DVD-a Šumanovac Josip Majetić.

Vatrogasci su u Majskim Poljanama podijelili humanitarnu pomoć, sastavili šatore i pomogli u raščišćavanju ruševina, a nakon što je vojska nasula puteve prema selu Brnjeuška uputili su se prema istome. Prema riječima vatrogasaca situacija u Brnjeuški nije ništa bolja nego u Majskim Poljanama. Ondje su također pomogli mještanima u raznim poslovima.

Ovo je još jedna hvale vrijedna akcija naših sugrađana za potresom pogođena područja. Vatrogasci DVD-a Šumanovac ovim se putem zahvaljuju gradonačelniku Josipu Budimiru na ustupljenom vozilu bez kojeg ne bi bili u mogućnosti ići u ovu akciju.

Kako je izgledao pohod vatrogasaca i što su zatekli na potresom pogođenim mjestima, pogledajte na fotografijama.