28. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

HNK Graševina s novim trenerom u novu kalendarsku godinu

U nedostatku sportskih aktivnosti, posebno onih dvoranskih vrlo je malo vijesti iz sportskih kolektiva u kojima vrijedno rade tek oni koji su zaduženi za osvježavanje, osnaživanje ili nužnu promjenu igračkog i stručnog kadra. Na početku nove kalendarske 2021. godine za promjenu su se odlučili u našem županijskom prvoligašu iz Vetova. Naime na čelo stručnog stožera je instaliran Dario Pažin koji je zadnju trenersku funkciju obnašao u svom Jakšiću pa se spremno odazvao na novi izazov u Graševini. Ante Kozina tako napušta kormilo kluba unatoč solidnim rezultatima gdje se klub može podičiti povratkom u Prvu ŽNL nakon dugo godina te okončanje prve polusezone u vrhu ljestvice.

Stižem u Prvu ŽNL koja je po meni dosta jaka nakon odmora od ovoga posla i napora kojega sam imao u Jakšiću u MŽNL gdje su se od nas očekivali i bolji rezultati, a i došlo je do zasićenja u klubu pa mi je trebalo malo odmora i promjene. Moja je filozofija da se moramo baviti sportom, posebno mladi i da ih moramo čuvati na igralištima pa mi je prije svega želja dati doprinos tome kroz moju veliku ljubav – sport i nogomet pa da te mlade ljude probamo vratiti na sportske terene. Ljudi iz Vetova su me korektno kontaktirali, sjeli smo i ljudski se dogovorili o preuzimanju mlade ekipe na čemu im se zahvaljujem, a iskreno imam i dozu straha jer su to sve ipak prekaljeni igrači koji su okusili igranje i u višim rangovima natjecanja i prošli dobre nogometne škole. Uhvatit ćemo se u koštac s novim izazovima, ambicije nisu velike, treba ostati u vrhu Prve ŽNL, ali mislim da ovakva ekipa i ovakvi igrači zaslužuju i nešto više. Vidjet ćemo što će vrijeme donijeti, ja imam veliki, veliki motiv raditi s ovim dečkima, proći ovu tešku situaciju koja nas je zadesila i da se u budućnosti radujemo i zabavljamo skupa na terenu ostvarujući dobre rezultate – rekao je novi trener Graševine Dario Pažin za kutjevački.hr

Službena klupska izjava s FB stranice glasi:
Ante Kozina, dosadašnji trener prve ekipe, više ne obavlja ovu funkciju. Anti želimo sve najbolje kako u privatnom životu, tako i u nogometnom. Veliki si čovjek i hvala ti za sve što si napravio u Vetovu, a mi sada okrećemo drugu stranicu. Na mjesto trenera prve ekipe dolazi Dario Pažin. Dario je 49-godišnjak koji je u posljednjih 5 sezona vodio NK Jakšić. Ugovor je potpisan na neodređeno, a uprava kluba očekuje iskorak u Europi. Dario, sretno!
Foto FB NK Jakšić