19. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Kutjevački planinari sudjelovali na tradicionalnoj 40. manifestaciji “Papučki jaglaci”


Dvadesetak članova HPD-a “Vidim” Kutjevo sudjelovalo je na tradicionalnoj manifestaciji “Papučki jaglaci”. Ovo je bila 40. manifestacija koju je organiziralo HPD “Sokolovac” Požega sa suorganizatorima TZ Zlatni Papuk i Park Prirode Papuk te pokroviteljima Požeško-slavonskom županijom, Općinom Velika, Gradom Požega, TZ Požeško-slavonske županije i udrugom Slavonski planinari.

Manifestacija je održana 20. ožujka 2022. godine u Velikoj, a okupljanje planinara i izletnika bilo je kod planinarskog doma Lapjak, gdje su domaćini priredili bogatu ponudu domaćih i autohtonih proizvoda iz Požeško-slavonske županije. Na štandovima su se mogli nabaviti razni planinarski suveniri, a organizirana je i prigodna izložba predmeta vezanih uz planinarenje po Slavonskom gorju. Organizirano je pet staza s vremenom od tri do sedam sati, tako da su se planinari mogli odlučiti za stazu koja im odgovara prema svojim mogućnostima i energiji. Najduža staza vodila je do Jankovca i trajala je 6-7 sati hoda – ona predstavlja teži planinarski put. Najmanje zahtjevna staza bila je “Staza jaglaca” koja predstavlja lagan planinarski put od tri sata i na toj lijepoj stazi u najvećem su se broju našle obitelji sa svojim mališanima. Ostale staze su vodile na Češljkovački vis, Trišnjicu i Mališćak.

Nakon povratka sa staza, planinare i izletnike dočekala je bogata gastronomska ponuda, planinarski grah i specijaliteti s roštilja, a za veseli ugođaj pobrinule su se tamburaške grupe.

Tekst i fotografije: Nada Razumović, predsjednica HPD “Vidim” Kutjevo