25. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Od bronce do zlata – novi uspjesi Luke Gjajića


Nakon prošlog priloga o uspjesima Luke Gjajića nanizali su se novi pa donosimo kratak pregled posljednjih mjesec dana.
U Strizivojni se 28. kolovoza održala Enzita noćna utrka na 5 i 10 km sa startom u 20 sati. Luka je trčao kraću utrku od 5 kilometara, lovio je vlastiti rekord u čemu je uspio i dogurao do drugog mjesta: “Strizivojna i njezini žitelji odlično su organizirali cjelokupan događaj te su pokazali veliko slavonsko srce”, komentirao je Luka.
Sljedeća utrka bila je nešto drugačija – brdska, poluorijentacijska, dugačka 12,5 kilometara sa 450 metara nadmorske visine, sve popularniji Popišanac trail. Start je bio u selu Potočari, a sama trasa prolazila je najatraktivnijim brdskim dijelovima slatinskoga kraja s ciljem u centru Grada: “Obranio sam treću poziciju od prošle godine, čime sam izuzetno zadovoljan jer nisam odrađivao brdske treninge i pripremao se za takav tip utrke”, osvrnuo se Luka na uspješnu utrku.
Na kraju, 18. rujna održao se tradicionalni Baranjski Ferivi polumaraton u Tikvešu s glavnom utrkom na 21 kilometar, utrkom građana na 5,5 kilometara i štafetnom utrkom 3 x 5 kilometara na kojoj je sudjelovao i Luka s kolegama. Ova utrka bila je vrlo uspješna jer je rezultirala 1. mjestom.
Čestitke Luki i sretno u novim izazovima!