Tridesetak konobara, kuhara, barmena, someliera, supervizora, recepcionera, voditelja bara, banketa i restorana, uglavnom mlađih radnika Hotela Esplanade Zagreb bili su gosti poznate vinogradarske obitelji Krauthaker u Kutjevu.
Prema riječima njihovog voditelja Vjenceslava Madića Kishona, renomiranog barmena s dugogodišnjim domaćim i međunarodnim iskustvom i direktora Odjela hrane i pića Esplanade, riječ je provođenju ciklusa treninga na terenu. Oni u siječnju, veljači i ožujku, kad turistička sezona nije u punom jeku obilaze diljem Hrvatske destinacije i tvrtke s čijim se proizvodima i uslugama susreću u svakodnevnom radu.
Kod obitelji Krauthaker upoznali su proizvodnju i preradu grožđa u vrhunska vina. Tako su obišli vinograde i podrume, boravili u prirodi, vozili se konjskom zapregom i kočijom, na otvorenoj vatri pekli vinogradski štap sa slaninom i kobasicom, degustirali brojna vina od kojih većinu serviraju gostima u svom hotelu. Nisu skrivali zadovoljstvo i istakli da takav provod i ugođaj jedino su doživjeli u Kutjevu.
Degustaciji vina i zabavnom programu pridružio se i Marino Franinović, počasni konzul Gruzije. Za pjesmu i svirku bio je zadužen Mate Grgat, izvođač opernih arija i njegove kolege glazbenici.
Izvor: Pozega.eu
Više priča
[NAJAVA] Bliži nam se Vincelovo u Vetovu: Fešta uz vino, pjesmu i slavonske delicije!
Javni poziv za sufinanciranje manifestacija u funkciji regionalnoga razvoja
Danas je blagdan svetog Vinka – Vincelovo