
Jučer smo uživali u vrhunskoj usluzi i novom ljetnom meniju restorana Slavonska kuća Vinkomir, povodom proslave njegovog prvog rođendana, koji je ujedno bio obilježen i kao medijski dan za novinare.
Restoran je ušao u svoju drugu godinu uspješnog poslovanja, a vjerujemo da će iz dana u dan samo rasti i razvijati se. Na početku događanja, prisutne je pozdravio direktor marketinga Kutjeva d.d., Karlo Sajfert, koji je najavio nove planove i istaknuo značaj kvalitetne ponude i usluge kojom restoran već sada osvaja svoje goste.
Proslava je započela uz koktele koje su osmislili i pripremili u suradnji s Spirit Craft destilerijom iz Kaptola, u vlasništvu Ive i Mihovila Pranjića. Posebno je predstavljen njihov najnoviji proizvod – Planinkovac, likersko piće s 14 biljnih sastojaka, među kojima je i ljekovito bilje s planine Papuk. Ova destilerija već je poznata po nagrađivanim ginovima, a njihove rakije i likeri sve češće postaju osnova kreativnih koktela, koje s ponosom koristi i Slavonska kuća Vinkomir.
Nakon odličnih koktela, chef Hrvoje Lončarević predstavio je novi ljetni meni u četiri slijeda, pažljivo osmišljen kako bi se savršeno sljubio s odabranim vinima Kutjevo d.d. – Vrhunska Graševina, Crna Korija i Ledeno vino Graševina berbe 2018.
Ljetni meni uključivao je:
KUTJEVAČKI CARPACCIO
Goveđi carpaccio, začinjeni svježi sir, kisele rolice od tikvica, sladoled od medvjeđeg luka i timut papra, ružica od cikle
KREM JUHA OD ŠPAROGA
Krem juha od šparoga, pržena pralina od slanine i celera, pjena od medvjeđeg luka
JANJEĆI FRENCH RACK
Janjeći French rack s pistacijskom krustom, krema od korabe, sotirana brokula s bademima, krumpir s timijanom i janjeći jus
LJETNA SFERA VINKOMIR
Bijela čokoladna sfera punjena sladoledom od mlaćenice i brusnice, pistacijin crumble, karamel od jagoda, mini jabuke, espuma od čokolade i kardamoma
Cijeli događaj bio je savršeno organiziran – od ambijenta i usluge do vrhunske gastronomije i vina. Slavonska kuća Vinkomir još je jednom dokazala zašto postaje nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje tradicionalnih okusa u modernom ruhu.ž
Više priča
Dan državnosti: Položen vijenac u čast poginulim braniteljima u Kutjevu
OPG Josip Majetić: Mladi ratar iz Šumanovaca koji vjeruje u domaću proizvodnju
Gotovo 200 tisuća eura za turizam županije: Fokus na kulturnu baštinu, eno-gastronomiju i aktivnosti na otvorenom