
Jučer smo posjetili Vinariju Majetić u Kutjevu u njihovom vinogradu podno Mitrovca, gdje se ovogodišnja berba podno privodi kraju. Ostala je još samo izborna berba bobica, a vlasnici ističu zadovoljstvo urodom i kvalitetom grožđa.
„Slador i kiselina su u balansu, što je za nas najvažnije,“ naglašavaju u vinariji. Glavnina proizvodnje i dalje se temelji na graševini, sorti koja je najzastupljenija u našem kutjevačkom vinogorju.
Ovogodišnja berba donijela je znatno veći urod nego lani. Naime, prošle godine mraz je značajno umanjio prinose, dok je ove godine urod gotovo dvostruko veći, ali je kvaliteta grožđa ostala na istoj, visokoj razini.
Više priča
[FOTO] Udruga La Bella Vita obilježila Međunarodni dan starijih osoba
[FOTO] Održana 4. Smotra folklora i starogradskih pjesama „Na te mislim”
Pobjeda Graševine, poraz Kutjeva