U srcu slavonske vinske regije, gdje se vina i okusi spajaju u jedinstvenu priču, otvoren je Bistro Superslav – novo gastronomsko utočište koje donosi spoj lokalnih delicija i toplog slavonskog gostoprimstva. Smješten u sklopu poznate Vinarije Sontacchi, Bistro Superslav priča je o ljubavi prema domaćim proizvodima, tradiciji i zajednici, iza koje stoje vlasnici Antun i Krunoslav Sontaki.
Inspiracija za otvaranje
Vlasnici, već poznati po uspješnom vođenju Vinarije Sontacchi, Caffe bara Ceco, te smještajnih kapaciteta, odlučili su dodatno obogatiti ponudu za svoje goste. Ideja o otvaranju bistroa rodila se iz želje da zaokruže svoju priču i ponude sve na jednom mjestu – od vrhunskih vina do domaće hrane. Bistro Superslav, nazvan po njihovom popularnom vinu “Super Slavonac”, otvorio je svoja vrata 1. studenog, a od samog početka osvaja lokalne goste i turiste.
“Često su nas naši gosti pitali gdje mogu pojesti nešto domaće u blizini, pa smo odlučili napraviti mjesto koje nudi baš to – lokalne okuse i proizvode naših OPG-ova”, objašnjavaju vlasnici.
Fokus na lokalne proizvode
Jedan od ključnih ciljeva Bistroa Superslav je promocija domaćih proizvođača i sezonskih namirnica. Na meniju se nalaze proizvodi iz lokalnih OPG-ova, čime Bistro Superslav ne samo da podržava zajednicu, već osigurava autentičan slavonski doživljaj.
Osim što nude vlastita vina, u bistrou se mogu pronaći i vina drugih kutjevačkih vinara, čime dodatno promiču raznolikost i bogatstvo lokalne vinske scene.
Što se nalazi na meniju?
Meni Bistroa Superslav spaja jednostavnost i bogatstvo slavonskih okusa. Od hladnih plata s domaćim suhomesnatim proizvodima, toplih predjela poput kroketa s buncekom i sirom, do tradicionalnih glavnih jela poput slavonske kobasice s kiselim kupusom, teleće sarme ili vege opcije seitan perkleta – svaki zalogaj priča priču o Slavoniji. Desertni meni donosi klasike poput pite od jabuka, panna cotte i osvježavajućeg limun posseta.
U svojoj ponudi također imaju i catering.
Cijeli meni prilagođen je sezonskim namirnicama, a preko ljeta gosti će imati priliku uživati na terasi u predivnom dvorištu vinarije.
Meni možete pogledati OVDJE.
Gastronomski tim
Za pripremu ovih delicija zaslužni su chef Dariusz Borycki, poznatiji kao Darek, i njegov pomoćnik Danijel Šestak. Darek, podrijetlom iz Poljske, donosi bogato iskustvo iz poljske kuhinje, koja po svojoj srdačnosti i okusima podsjeća na hrvatsku gastronomiju, dok Danijel unosi lokalni štih.
Topla dobrodošlica i ambijent
Uz pažljivo osmišljen meni i domaću atmosferu, Bistro Superslav se ističe i gostoljubivošću domaćina. “Cilj nam je da ljudi odu iz Kutjeva zadovoljni i s osmijehom, uvjereni da su doživjeli autentičnu Slavoniju,” ističu vlasnici. Uz to, preporučuju da se gosti unaprijed najave zbog ograničenih kapaciteta, čime osiguravaju personaliziranu uslugu.
Planovi za budućnost
S dolaskom ljeta, Bistro Superslav planira proširiti svoj prostor na terasu, što će dodatno obogatiti doživljaj gostiju. S naglaskom na kvalitetu, tradiciju i lokalne proizvode, vlasnici vjeruju da će Bistro Superslav postati nezaobilazno mjesto za sve posjetitelje Kutjeva.
Kontakt i lokacija
Za rezervacije i dodatne informacije, možete kontaktirati vlasnike na:
Antun Sontaki: 099 512 2312
Restoran: 034 255 096
Adresa: Trg graševine 4/1, Kutjevo
Vlasnicima Antunu i Krunoslavu zahvaljujemo na toploj dobrodošlici i želimo im puno uspjeha u daljnjem radu Bistroa Superslav, mjesta koje spaja slavonsku tradiciju, okuse i gostoprimstvo u jedinstvenu cjelinu.
Više priča
[FOTO] Naše Kutjevo nekada: Pogled u prošlost kroz stare razglednice
[FOTO] Priča o PTO “Vera” Zvonimira Hruške: Predanost, skromnost i ljubav prema zemlji
Naš sugrađanin Franjo Čamak prvak je Balkana u bacanju diska!