28. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Školska knjižnica bogatija za stotinjak djela

Đaci naše Osnovne škole Zdenka Turkovića imat će priliku proširiti vidike novim štivima, ali i nastavnici će moći produbiti svoje znanje zbog velikodušne geste naše Narodne knjižnice i čitaonice i njene ravnateljice Mirjane Iličić.

Naime, školska knjižnica je primila je vrijednu donaciju knjiga. Gospođa Mirjana Iličić, ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice u Kutjevu, odvojila je preko sto naslova iz fonda gradske knjižnice te ih je velikodušno ustupila školskoj knjižnici. Fond je raznolik, a uključuje slikovnice, lektirne naslove, građu za nastavnike i ostalo.

Lijepa gesta i poticaj za širenje znanja uoči očekivanog preseljenja Narodne knjižnice i čitaonice Grada Kutjeva na novu lokaciju, a vjerojatno i zahvala za odličnu suradnju škole i knjižnice posebno kod događaja selidbe u nove prostore što je već bio slučaj. U doba interneta i digitalne komunikacije zaboravljamo da postoje i knjige, vrijedna štiva koja valja sačuvati kako bi buduće generacije imale priliku doznati puno toga što nema na internetu.