16. listopada 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Pregled Dječjeg tjedna: Kreativnost i zajedništvo u Kutjevu


U Kutjevu je protekli tjedan bio u znaku dječjih radosti i kreativnosti, zahvaljujući organizaciji Društva “Naša djeca”. Dječji tjedan započeo je svečanom ceremonijom i raznovrsnim aktivnostima koje su okupljale mališane i poticale njihovu maštovitost i zajedništvo. Tijekom tjedna, djeca su imala priliku sudjelovati u raznim radionicama, predstavama i susretima, stvarajući uspomene koje će nositi sa sobom.

Ponedjeljak je označio svečano otvorenje Dječjeg tjedna u Kinodvorani Kutjevo, gdje su tajnica i predsjednica Udruge, Tajana Andrišek i Anamarija Ketović, pozdravile djecu i zahvalile suradnicima. Nakon otvaranja, prikazana je predstava “O Grgi Čvarku”, a zabava se nastavila na igralištu Osnovne škole Zdenka Turkovića, gdje su djeca plesala i simbolično pustila balone u zrak.

U utorak je održana pričaonica za najmlađe u Narodnoj knjižnici i čitaonici Kutjevo, dok su u srijedu započele kreativne radionice u prostorijama DVD-a Kutjevo, gdje su djeca izrađivala različite rukotvorine u suradnji s umirovljenicima.

U četvrtak je gradonačelnik Josip Budimir ugostio predstavnike Vijeća učenika u Gradskoj vijećnici. Susret je omogućio mladima da se upoznaju s radom gradske uprave, postavljaju pitanja i iznose vlastite ideje za razvoj grada. U večernjim satima održane su kreativne radionice u prostorijama DVD-a Kutjevo za djecu od 10 do 14 godina, također u suradnji s kutjevačkim umirovljenicima.

U petak, obilježen je Međunarodni dan djevojčica u sportskoj dvorani OŠ Zdenka Turkovića, gdje je sudjelovalo više od 80 djevojčica, a one su se bavile kreativnim aktivnostima poput izrade nakita i crtanja, šminkanja i oslikavanja lica.

Tjedan se završio u subotu dječjim buvljakom i sajmom na igralištu OŠ Zdenka Turkovića, koji je privukao mnoge mališane i njihove roditelje. Djeca su razmjenjivala igračke i slikovnice, a izložene su i rukotvorine izrađene tijekom tjedna. Osim buvljaka i sajma, Udruga La Bella Vita organizirala je tradicionalne sportske i kreativne igre poput igre skakavca, runjenja kukuruza te bacanja otučaka, čime je dodatno obogatio završnicu Dječjeg tjedna.

Dječji tjedan u Kutjevu bio je iznimno uspješan i ispunjen različitim aktivnostima koje su potaknule radost i kreativnost kod djece. S nestrpljenjem očekujemo nove inicijative Društva “Naša djeca” koje će i dalje obogaćivati život mališana i njihovih obitelji u Kutjevu.