16. listopada 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

[FOTO] Održano drugo izdanje Graševina MasterClassa u Kutjevu


U Kutjevu je 9. listopada 2024. održano 2. izdanje Graševina MasterClassa u organizaciji regionalne udruge vinara Graševine Croatica. Manifestacija je okupila brojne ljubitelje vina i stručnjake iz industrije, a naglasak je bio na vinskim radionicama te degustacijskoj večeri.

Događanje je započelo u vinariji Krauthaker uz promenadno kušanje vina Slavonije i hrvatskog Podunavlja, a zatim se nastavilo u vinariji Galić, gdje je pod vodstvom iskusnog sommeliera Darka Lugarića održana prva radionica pod nazivom “Dosljednost i izvornost vina i vinarija Graševine Croatice”. Sudionici su imali priliku istražiti bogatu baštinu i raznolikost vina slavonskog podneblja, koja su prepoznatljiva po svojoj kvaliteti i karakteristikama. Vinarija Sontacchi bila je domaćin druge radionice pod nazivom “Terroir 2.0 vinogorja Slavonije i hrvatskog Podunavlja” uz vodstvo sommeliera Lugarića, a u fokusu su bile teme specifičnih karakteristika tla, klime i tradicije koje utječu na proizvodnju vina u ovom jedinstvenom vinorodnom području.

Graševina MasterClass u Kutjevu zaokružena je degustacijskom večerom u restoranu Slavonska kuća Vinkomir u Kutjevu, gdje su gosti imali priliku uživati u specijalitetima lokalne kuhinje uz pažljivo odabrana vina.

Graševina MasterClass prilika je za promociju i unaprjeđenje svijesti o vinima iz Slavonije i hrvatskog Podunavlja te poticanje suradnje među vinarima i vinskim entuzijastima. Ova manifestacija ponovno je potvrdila Kutjevo kao značajan centar vinske kulture u Hrvatskoj.

Autor fotografija: Katarina Živković, NARRATIVE STUDIO