9. listopada 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

[NAJAVA] Kutjevačko Martinje: Vikend posvećen vinu, tradiciji i slavlju


Drugog vikenda u studenom, 9. i 10. studenog, Kutjevo postaje središte tradicionalne proslave Martinja, poznate po vinogradima i vrhunskom vinu. Program započinje u subotu, 9. studenog, s „Danom otvorenih podruma“, kada će posjetitelji imati priliku obići vinarije i uživati u ponajboljim kutjevačkim vinima.

Nedjelja, 10. studenog, donosi bogat program na Trgu graševine. Jutro započinje u 8:00 okupljanjem planinara uz slavonski doručak, nakon čega slijedi nastup Gradske glazbe Kutjevo u 8:30 te dobrodošlica domaćina u 9:00. U 10:00 organiziran je planinarski izlet uz vodiče iz HPD Vidim Kutjevo, a u 11:00 sati održat će se sveta misa u Crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije.

Od 13:00 posjetitelji mogu uživati na Martinjskom sajmu, a u 13:30 kreće povorka i blagoslov mladog vina ispred crkve. Posebna atrakcija bit će dolazak vinskog biskupa u 14:30, nakon čega slijedi glazbeni program u 15:00 gdje će publiku zabavljati TS De Gotho i Posegana.

Večer se završava Martinjskim zabavama u lokalnim ugostiteljskim objektima od 19:00. Ne propustite ovaj jedinstveni vikend u srcu vinogradarske tradicije!