20. rujna 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Kutjevo svečano slavi blagdan Male Gospe i Dan Grada


Danas je za Kutjevo poseban dan jer uz blagdan Male Gospe, grad slavi i svoj Dan. Vjernici i građani okupljaju se kako bi s dubokom pobožnošću obilježili rođenje Blažene Djevice Marije, a ujedno i proslavili važan dan za svoj grad.

Središnje slavlje povodom Male Gospe održat će se ispred Crkve Rođenja Blažene Djevice Marije u 11 sati, a svetu misu predvodit će biskup Msgr. Ivo Martinović. Mnogi vjernici okupit će se kako bi sudjelovali u ovom svečanom liturgijskom činu. Blagdan Male Gospe, koji slavi rođenje Majke Isusa Krista, ima posebno značenje za vjernike Kutjeva. Crkva, posvećena Blaženoj Djevici Mariji, simbol je vjere i zajedništva u ovom gradu.

Osim duhovne dimenzije, današnji dan ima i svečano svjetovno obilježje jer grad Kutjevo slavi svoj Dan. Brojni događaji i manifestacije, uključujući kulturne i sportske programe, ujedinjuju građane u slavlju koje podsjeća na bogatu povijest, tradiciju i budućnost ovog grada.

Blagdan Male Gospe i Dan Grada Kutjeva danas su prilika za dublje povezivanje zajednice, slavljenje vjere, povijesti i zajedničkog naslijeđa.