29. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Gradu Kutjevu odobrena sredstava u iznosu 120 tisuća kuna za sanaciju prometnice u Hrnjevcu


Gradu Kutjevu odobrena su sredstva za sanaciju prometnice u naselju Hrnjevac. Cilj ovog projekta je podizanje razine javnih usluga i kvalitete života stanovnika kroz uređenje, odnosno sanaciju nerazvrstane ceste. Postojeća prometnica je oštećena te je otežano kretanje vozila zbog rupa i oštećenja asfalta koje je nastalo uslijed prometovanja vozilima.

Grad Kutjevo već je proveo postupak nabave za ovaj projekt čija je vrijednost 409.910,75 kuna i radovi na sanaciji kreću uskoro.

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je popis odabiranih projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koje će Ministarstvo sufinancirati u 2022. godini. Na javni poziv Ministarstva koji je bio otvoren za prijave u razdoblju od 12. svibnja do 1. lipnja 2022. godine prijavljeno je 354 projektnih prijedloga jedinica lokalnih samouprava, a odobrena su sredstva za 353 projekta. Najmanji iznos sufinanciranja iznosi 20.000,00 kuna dok je najveći 120.000,00 kuna, a Grad Kutjevo dobio je najveći iznos za sufinanciranje projekta.

Ulaganjem u komunalnu infrastrukturu poboljšat će se životni standard na zadovoljstvo svih stanovnika. Grad Kutjevo obuhvaća 17 naselja, puno je javnih površina, groblja, igrališta, nerazvrstanih cesta i svake godine nastoji se prijaviti projekt u drugom naselju i postepeno rješavati potrebe koje mjesni odbori iskazuju.