29. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

USPJEŠNA SEZONA ZA GRAŠEVINU

Piše Šaur Branko

Prvi dio sezone, onaj jesenski, Graševina je odigrala pomalo razočaravajuće s obzirom na roster igrača kojim je trener Pažin raspolagao. U prve četiri utakmice dečki su osvojili samo 3 boda od ukupno 12. Do kraja jesenske polusezone uspjeli su se koliko-toliko konsolidirati te su poslije 13 kola zauzeli 5. mjesto na prvenstvenoj ljestvici u konkurenciji 14 klubova.

Tijekom zimske pauze klub je doveo nekoliko pojačanja te se s poboljšanim i povećanim rosterom krenulo u pobjedničku seriju. Odmah na početku proljetnog dijela na vetovačkom Grotu padali su prve ekipe lige – Kaptol i Mihaljevci te je Graševina nanizala ukupno 12 utakmica bez poraza. Prvi proljetni poraz došao je u predzadnjem kolu sezone u Buku, a sezona je zaključena domaćom pobjedom 3-1 protiv Sulkovaca.

S nizom nepobjedivosti Graševina se postupno penjala na prvenstvenoj tablici, u jednom trenutku bila je čak i druga, odmah do prvaka lige Kaptola, ali poraz u Buku gurnuo je dečke na treće mjesto s ukupno 52 boda u 26 odigranih utakmica.

„Posebno nas veseli proljetna forma ekipe koja je pokazala da ukoliko ostanemo na okupu da se iduće sezone s pravom možemo nadati i višem mjestu na tablici. Naravno da će se trebati puno stvari poklopiti da bismo bili drugi ili čak osvojili titulu, ali čvrsto vjerujem u svoje prijatelje i suigrače. Također, vjerujem da će nas trener Dario Pažin još bolje pripremiti nego što smo to bili do sad. „ – rekao je kapetan kluba Krešimir Kliček