29. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Treća uzastopna pobjeda Zelenih u samo tjedan dana


NK Kutjevo je u 23. kolu 3. HNL Istok gostovalo u Ivankovu kod NK Bedem i slavilo rezultatom 4:1. Bila je to treća utakmica Zelenih u samo tjedan dana i treća pobjeda. Uz uvjerljivu gol razliku iz ta tri susreta (10:2), posebno raduje što su dvije pobjede u razmaku od četiri dana ostvarene na gostujućem terenu.

Trenerskom dvojcu Žigić-Posedi i u ovome susretu nedostajalo je nekoliko jako bitnih igrača. Karačić i Luketić nedostajali su radi akumuliranih žutih kartona, zbog ozljeda nije bilo Paulića i Kozića, dok se Filip Nemec polako oporavlja i pomalo vraća u sastav. Prvih desetak minuta nije se dao naslutiti takav konačan ishod jer su domaći ušli nešto bolje u susret.
Međutim, nakon dvadesetak minuta Zeleni preuzimaju konce igre u svoje ruke i do poluvremena rade veliki korak ka pobjedi. Domaćina je načeo Kuzminski nakon odlične akcije i još ljepšeg završnog udarca u 24. minuti. Do odlaska na odmor vidjeli smo još dva pogotka u mreži domaćih, Pedra u 33. minuti i Jakeševića deset minuta kasnije. Nakon postignutog trećeg pogotka, dolazi do malog opuštanja među Zelenima što igrači Bedema koriste i smanjuju na 3:1 u 45. minuti susreta.

Pametnom i discipliniranom igrom u nastavku igrači Kutjeva nisu dopustili domaćinu da smanji vodstvo i vrati se u igru. Sve dvojbe oko pobjednika riješene su u 78. minuti, kada najbolji pojedinac susreta Ivan Jakešević postiže svoj drugi pogodak na susretu. Osim dva pogotka, Jakešević je upisao i dvije asistencije te je pokazao da se vraća u formu i izdanja kakva smo ga navikli gledati prije ozljede.

Tri pobjede u sedam dana veliki su zamah i vjetar u leđa Zelenima, a priliku za pozitivan nastavak niza imaju već u nedjelju protiv momčadi NAŠK Našice.

Piše: Ante Budimir, kapetan NK Kutjevo