29. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

NK Kutjevo slavilo u županijskom derbiju


U 19. kolu 3. HNL Istok, na SRC Kutjevo, gostovala je momčad Slavije iz Pleternice. Iako vremenske prilike i neprilike nisu išle u susret, okupio se vrlo pristojan broj gledatelja, kao što smo i navikli kada su Zeleni u pitanju.

Susret je protekao  većinom u rastrganoj igri s obje strane, a na trenutke pomalo i nervoznoj. Prvo poluvrijeme pripalo je domaćoj ekipi koja je bila konkretnija, a do vodstva stiže u 39. minuti kada na asistenciju Karačića, gostujućeg vratara matira Azer Kozić. Drugo poluvrijeme i druga slika na terenu. NK Slavija je ta koja preuzima inicijativu i koja je puno opasnija. Nekoliko puta su gosti iz Pleternice bili jako blizu izjednačenja, ali na vratima Zelenih je bio raspoloženi Stjepan Zeba koji s nekoliko fantastičnih intervencija ostavlja bodove u Kutjevu.

Možda je dojam na kraju da su se Zeleni provukli, a možda nam  sreća vraća za nesretno primljena dva pogotka u nadoknadi u Đakovu kao i za jesenski susret protiv Slavije, kada su naši dečki potpuno nadigrali istoga protivnika i također u sudačkom dodatku ostali bez pobjede.
Ovom pobjedom Zeleni su se vinuli na osmo mjesto na tablici, a priliku za nastavak pozitivnih rezultata imaju već u subotu u Čepinu.

Piše: Ante Budimir (kapetan NK Kutjevo)