28. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Novosti iz ERA-e: nove web stranice, aktualni natječaji i oni u planu, savjetovanja…


Nakon uspješno organiziranog Adventa u Kutjevu i božićnog izdanja Kutjevačkog lista, ERA nastavlja sa svojim obavezama vezanim za natječaje i prijave projekata.

Također, novost je i nova internetska stranica Dječjeg vrtića Grozdić koja će uskoro biti javno dostupna, a izradili su ju djelatnici agencije. U planu je i izrada internetske stranice za Razvojnu agenciju Grada Kutjeva. Odnedavno ERA nudi usluge izrade internetskih stranica, ali i različitih drugih tiskovina, promotivnih materijala i slično pa se za sve upite možete javiti na e-mail: eramarketingkutjevo@gmail.com.


Što se tiče natječaja, u tijeku je podnošenje prijava za mjere 6.3.1. i 6.1.1. o kojima više možete pročitati na poveznici: Podsjetnik: natječaji za mjere 6.3.1. i 6.1.1. traju još do 17. siječnja 2022.


Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je četiri natječaja za provedbu Podmjere 4.1. »Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva«, provedba tipa operacije:

  • 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava – ulaganja u tov svinja,
  • 4.1.2 Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš,
  • 4.1.3 Korištenje obnovljivih izvora energije.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu za sva tri natječaja je od 1. ožujka 2022. godine od 12:00 sati do 27. travnja 2022. godine do 12:00 sati.

  • 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava – ulaganja u sjemensku i rasadničarsku proizvodnju.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 1. veljače 2022. godine od 12:00 sati do 30. ožujka 2022. godine do 12:00 sati.

  • 8.6.2. Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 15. veljače 2022. godine od 12:00 sati do 5. svibnja 2022. godine do 12:00 sati.


Trenutno su na e-Savjetovanju dva natječaja:

Nacrt Natječaja za provedbu Podmjere 4.1. »Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva« – provedba tipa operacije

  • 4.1.1 »Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava« – ulaganja u skladišne kapacitete za žitarice i uljarice.

Nacrt Natječaja za provedbu Podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ – provedba tipa operacije

  • 4.1.1 „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ – ulaganja u sektor mliječnog govedarstva.

ERA poziva zainteresirane na sudjelovanje u e-Savjetovanju putem poveznica:


Europska razvojna agencija trenutno provodi projekte iz Vinske omotnice Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje 2019.-2023. te projekte natječaja za tip operacije 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava i projekt Grada Kutjeva – Reciklažno dvorište Kutjevo. Također, agencija radi i na projektnim prijavama za udruge te svakodnevno prati objavu natječaja i mogućnosti kojima bi udruge mogle osnažiti svoje kapacitete i provoditi projekte.