30. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Humanitarna akcija “Čaj za malog zmaja” – i ovih blagdana pomozimo onima kojima je to najpotrebnije


Akcija je namijenjena djeci predškolske dobi i djeci polaznicima nižih razreda osnovne škole koji odrastaju u uvjetima siromaštva i kojima nisu uvijek dostupna sredstva za prevenciju bolesti koja bi im olakšala zdravstvene teškoće i ojačala imunitet. Najmlađih korisnika kojima se želi pomoći i olakšati zdravstvene poteškoće ove je godine 92 u ukupno 44 obitelji.

Grad Kutjevo se i ove godine uključio u ovu hvalevrijednu akciju te svi građani mogu od 3. do 24. prosinca u prostorije Europske razvojne agencije Grada Kutjeva, Trg graševine 1 (prostor bivše knjižnice) donijeti gotov poklon za malog korisnika socijalne pomoći ili barem jedan artikl, uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka struke. Ideja je da to budu korisne stvari:

  • med, čaj, toplomjer;
  • kapa, šal, rukavice;
  • sirup za snižavanje temperature;
  • sirup za iskašljavanje;
  • četkica i pasta za zube;
  • slikovnica, flomaster, bojanka; 
  • društvene igre.

Svakoj obitelji se priprema paket prikladan za veličini obitelji i dobi djeteta, a paketi će biti predani roditeljima unutar lokalnih zajednica.

Kako bi proširili mogućnosti prikupljanja donacija udruga Humanum je otvorila i poseban podračun u svrhu prikupljanja novčanih sredstava za sve donatore koji u akciji žele sudjelovati uplatom na žiro račun, a sva prikupljena sredstva iskoristit će se za kupnju potrebnih artikala.

U organizaciji Udruge Humanum i u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Požega, Zavodom za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, Domom zdravlja Požeško-slavonske županije, Zavodom za hitnu medicinu, Gradom Požega, Općom županijskom bolnicom Požega, Veleučilištem u Požegi, Gradskom Knjižnicom, gradskim osnovnim školama, vrtićima grada Požege, Udrugom narodnog zdravlja Andrija Štampar, te Udrugom Zdravi život petu godinu za redom održat će se ova humanitarna akcija.

Ublažimo simptome prehlade i gripe malenima koji žive u uvjetima siromaštva!

Izvor: Grad Požega