29. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Učenici područne škole Vetovo pridružili se akciji “Zasadi stablo, ne budi panj!”


“Zasadi stablo, ne budi panj!” prva je i vodeća Udruga za organiziranje kampanji sadnje stabala u Republici Hrvatskoj. Inicijativa je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti u borbi protiv klimatskih promjena.

Ciljevi kampanje istoimenog naziva su:

  • ograničavanje globalnog zagrijavanja na 1,5 stupnjeva,
  • podupiranje revitalizacije urbanih zelenih površina u svim gradovima,
  • pružanje web prostora za kreiranje pravilnog stava i dizanja svijesti svih sudionika i šire populacije.

Izvor: https://zasadistablonebudipanj.hr/

Osnovnoškolci (od 1. – 4. razreda) područne škole u Vetovu odlučili su se priključiti ovoj hvalevrijednoj akciji. Naime, danas su, uz pomoć svojih roditelja, učitelja i drugih školskih djelatnika, posadili biljke koje će uskoro zazeleniti dvorište njihove škole. Svi su ponijeli potrebnu opremu i prionuli na posao.

Zahvaljujući Šumariji Kutjevo koja je iz rasadnika Hajderovac udijelila jedan javor i četiri bagrema, a uz to i 12 malih grmova, akcija “Zasadi stablo, ne budi panj!” uspješno je provedena u još jednom mjestu u Hrvatskoj. Ravnatelj škole, Milorad Bandalo, također je sudjelovao u sadnji i izrazio zadovoljstvo što su se odazvali i svojim djelovanjem doprinijeli zaštiti okoliša.

Nakon uspješno obavljenog posla kojeg, po ovom hladnom vremenu, zasigurno nije bilo lako obaviti, svi koji su vrijedno sadili okrijepili su se čajem, sokovima i pripremljenom hranom.