29. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

PREVENTIVNA AKCIJA: „Ako za Martinje ideš u Kutjevo i piješ – ne vozi!“


Danas je na Trgu graševine u Kutjevu povodom Martinja održana preventivna akcija “Ako za Martinje ideš u Kutjevo i piješ – ne vozi!“. Budući da se na prometnicama može očekivati povećan broj ljudi koji će upravljati vozilom pod utjecajem alkohola, policijski službenici provodit će pojačane mjere i nadzore kako bi se spriječilo sudjelovanje ovakvih vozača u prometu.

“Pojačane aktivnosti početi će se provoditi u petak, 5. studenoga i trajat će do ponedjeljka, 15. studenoga, u koje će vrijeme (posebno u noćnim i ranim jutarnjim satima) i u dane vikenda biti provedene posebne ciljane akcije usmjerene na alkoholizirane vozače tako da će u to vrijeme na prometnicama biti nazočan veći broj policijskih službenika.

Uz nadzor vožnje pod utjecajem alkohola, pojačano će se nadzirati i vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Isto tako ciljano će se provoditi pojačani nadzor recidivista – višestrukih počinitelja prekršaja, prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Cilj provođenja ovih pojačanih aktivnosti  je sprječavanje prometnih nesreća, naročito onih s najtežim posljedicama”, izvijestili su iz Policijske uprave PSŽ.

Na Trgu graševine policijski je službenik zaustavio nekoliko vozača, pregledao im je dokumente te im je potom napravio alkotest. Vozačima su uručene pohvalnice i mali pokloni zbog njihove odgovornosti u prometu. Ovim se činom upozorilo vozače da ne voze ukoliko odluče doći na Martinje sa željom da kušaju vina kutjevačkih vinara i vinogradara.

Gradonačelnik Josip Budimir poručio je svima da dođu na manifestaciju Kutjevačko Martinje 2021., ali i poslao poruku svim vozačima da brinu o sigurnosti u prometu i da, ako odluče konzumirati alkohol, odaberu neke druge oblike povratka kući.