27. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Napeta borba između NK Kutjevo i NK Marsonije rezultirala pobjedom domaćina


Kada je NK Kutjevo u pitanju, jedno je sigurno – niti jedan gledatelj neće požaliti što je platio ulaznicu. Bez obzira igrali kod kuće protiv momčadi iz donjeg dijela ljestvice ili kao u prošlu subotu u Sl. Brodu protiv favorizirane Marsonije, Zeleni ne odustaju od svog napadačkog nogometa i taktike – idemo zabiti gol više od suparnika.

Nažalost, ovoga puta bodovi su ostali u gradu na Savi, iako su naši igrači po prikazanome u 90 minuta zaslužili u najmanju ruku remi, a po prigodama i sva tri boda. Kutjevčani odlično otvaraju susret i već u 10. minuti dolaze u vodstvo pogotkom Ivana Jakeševića, koji rutinski pogađa na asistenciju Marina Majetića. Domaćin se rezultatski u egal vraća sredinom prvog dijela, nakon dvojbenog kaznenog udarca i na odmor se odlazi s rezultatom 1:1. Bolju igru Zeleni su okrunili u 65. minuti fantastičnim udarcem Marina Kuzminskog te dolaze do vodstva. Kao i u dosadašnjim utakmicama, kada treba prelomiti susret zakaže realizacija i umjesto da odu na dva pogotka prednosti, Zeleni  prvo kapituliraju u 85. minuti za povratak, a nakon samo četiri minute i potpuni preokret domaćina.

Našima dečkima se nema što zamjeriti jer su ostavili zadnji atom snage na terenu, ali je jednostavno božica Fortuna bila na suprotnoj strani. Prilika za popravak je već u nedjelju kada na ŠRC Kutjevo stiže NK Oriolik. Za taj susret u sastav se vraća Mario Majstorović, koji je odradio suspenziju zbog žutih kartona, a nadamo se i Josip Budimir koji je van stroja radi ozljede zgloba. Recimo još da je trener Žigić protiv Marsonije bio prisiljen napraviti tri neplanirane izmjene jer su teren zbog ozljeda redom napustili Berbić, Jakešević i Kalanj, ali se nadamo da će se opraviti do dvoboja s gostima iz Oriovca.

Piše: Ante Budimir