29. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Preporuke za čitanje – zdrava prehrana, šahovski klub Kutjevo, mudre poruke

Prijedlozi knjiga

  1. Pavić: Kratka povijest Gradskog šahovskog kluba „Kutjevo“ 1984.-2019.

U monografiji je opisano 35 godina neprekidnog rada šahovskog kluba u Kutjevu. Kroz riječi i slike autor nas vodi kroz povijest kluba.

Knjigu bih preporučila svim zaljubljenicima šaha, ali i svima koji vole naš Grad jer će u njoj pronaći ne tako poznate informacije o Kutjevu i događajima s kojima mlađe generacije nisu upoznate.

  1. Ngomane: Ubuntu za svaki dan: Afrička mudrost o povezanosti s drugim ljudima

Ova knjiga donosi četrnaest mudrih pouka koje su nam nužne da bismo svi zajedno živjeli bolje jedni s drugima i jedni pokraj drugih. Pričama u kojima se nazire naša zajednička ljudskost, povezanost i međusobna ovisnost, ova će nam knjiga pomoći da shvatimo svijet i pronađemo svoje mjesto u njemu.

Ubuntu za svaki dan nadahnjujući je vodič koji nas usmjerava prema ispunjenijem životu pojedinca kao člana mnogo veće obitelji kojoj svi pripadamo. Za sve one koji žele otvoriti oči, um i srce i učiniti ovaj svijet boljim i brižnijim – preporučam da pročitaju i primijene u svom životu mudrosti iz ove knjige.

  1. Jelenski, Š. Sušić: ALKA 75 –  kuharica u ravnoteži

Knjiga Alka 75 jedinstven je koncept zdrave, uravnotežene prehrane i načina života koji je osmislio Damir Jelenski, profesor geografije i strastveni pobornik zdravog života, a svojim maštovitim receptima knjigu je obogatio njegov kolega Šime Sušić, inače pobjednik prvog hrvatskog MasterChefa.

Prehrana prema ideji ALKA 75 iznimno je važna jer stvaranjem alkalnog okruženja u organizmu možemo se boriti protiv bolesti povezanih s prehranom, ojačati svoj imunosni sustav i postići hormonsku ravnotežu organizma, što su dvije najvažnije obrambene linije cjelokupnog zdravlja.

Želite li poboljšati svoj imunitet, općenito zdravlje, pročitajte i primijenite savjete o prehrani iz ove knjige.