29. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Prošetajte s našim planinarima do Šaševa

Donosimo još jednu virtualnu šetnju u dobrom društvu našeg HPD Vidim i vrijednog i neumornog Vinka Krsnika kao i ostatka ekipe koja se doista trudi pokazati nam prirodne ljepote okolice Kutjeva i zainteresirati na povratak majci prirodi.

Za sve dodatne upite kao i ostvarenje članstva u HPD Vidim obratite se direktno na HPD VIDIM ili indirektno preko našega portala, a mi ćemo vas rado uputiti ili spojiti s jednom od rijetkih udruga koja ovih dana živi vrlo aktivno, ali naravno u skladu s preporukama Stožera.

Boravak u prirodi je doista idealno rješenje za ove duge dane izolacije, a ovoga puta nas naši planinari vode u virtualnu šetnju do Šaševa i lijepe kućice koja rado prima izletnike no ne samo na Šaševo već nas vode i drugim poznatim planinarskim stazama.

Planinarska kuća na Šaševu nalazi se u šumovitoj dolini na sjevernoj strani Krndije u prijelaznom području prema Papuku. To je zidana šumarska prizemnica koju su za planinarske potrebe uredili članovi HPD Orahovica. Uz kuću je lijepa livada i u blizini potok, a kako se nalazi na osamljenom mjestu kuća se može poslužiti za dobar odmor (12 kreveta za noćenje).

Ruta je bila: Kutjevo-Mlaka-Lipa-Tromeđa-planinarska kuća Šaševo, trajala je 3 sata hoda. Nakon odmora na Šaševu put je vodio na vidikovac Javor pa do lovačke kuće Dobra voda, a odatle prema Roginom kamenu pa ponovo na dolaznu rutu prema Lipama i Mlaki te u konačnici prema Kutjevu.

Ruta nije zahtjevna, duga je 20 kilmetara (Kutjevo-Mlaka-Lipe-Tromeđa-Šaševo-Javor-Rogin kamen-Lipe-Mlaka-Kutjevo = 20 kilometara). Jedna ekipa je išla rutom Vila-Dobra voda-Petrov vrh, a druga Međa-Kapavac-Međa dok je treća ekipa čistila stazu koja će ići na Rogin kamen i bit će kružna. Tom stazom su planinari kročili prije 8 godina i sada se ponovo uređuje.

Ovaj tjedan su naši planinari bili prilično aktivni, a dolaskom lijepog vremena bit će prilike nastaviti istim, ali i jačim tempom. Kutjevčani i ostali ljubitelji prirode dođite da zajedno hodamo i družimo se, za svakoga će se nešto pronaći. Vidimo se u prirodi koja je tako lijepa – samo jednom se odlučite i krenite – priroda i šetnje će vam se uvući pod kožu – poručuju naši vrijedni planinari.