Vinarija Jakobović o kojoj smo već pisali Stoljetna vinska tradicija obitelji Jakobović iz Vetova sljedeće godine slavi stotu godišnjicu sadnje prvog vinograda. U tako dugom periodu dokazali su se u proizvodnji vrhunskih bijelih i crvenih vina, a odlučili su se okušati i u vrhunskom umijeću vinara, proizvodnji pjenušca.
Odlučili su se za brut pjenušac, rose, tj. cuvee od sorti Rajnski rizling, Chardonnay i Frankovka. Na prvom pjenušcu Rosé brut radili su tri godine, a proizveden je tradicionalnom metodom. Odlikuje ga svježi voćni i cvjetni mirisi, kristalno bistra ružičasta boja, brojni i trajni mjehurići. Idealan je za tople ljetne dane te posebne prilike. Poslužuje se ohlađen na temperaturi od 6-8°C.
“Već nam je duže vrijeme cilj bio proizvesti pjenušac jer je to ponos svakog vinara i nešto što se dugo čeka. Unazad par godina nabavili smo svu potrebnu opremu i krenuli raditi na proizvodnji. Pjenušci se sve više traže i to je nešto što je postalo in u današnjem vinarstvu. Proizvodnja istih je dugotrajna i zahtjevna i upravo se zbog toga velik broj vinara ne upušta u proizvodnju istih. Drago nam je da smo uspjeli i proširili naš asortiman” – komentirao je Filip Jakobović za kutjevački.hr.
Pjenušavo osvježenje Vinarije Jakobović može se kupiti direktno u Vetovu gdje je i proizvedeno (Ul. Stjepana Radića 60) ili narudžbom putem društvenih mreža.
Više priča
Udruga La Bella Vita: Započeli upisi u 1. Zimsku sportsku školu u Kutjevu!
Božićna čarolija kroz objektiv: Povratak u prošlost i ove godine
[FOTO] “Radionica za najmlađe: Učenje o pravima kroz igru i kreativnost”