27. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Iz naše knjižnice: mjesečna preporuka za čitanje


Opće je poznata činjenica da čitanjem proširujemo svoj rječnik, saznajemo nove stvari, poboljšavamo koncentraciju, opuštamo se i stječemo razne druge benefite. Gospođa Mirjana Iličić ovoga mjeseca preporučila je tri knjige za čitanje, za svaku generaciju ponešto. Ukoliko još niste, učlanite se u kutjevačku knjižnicu koja se nalazi na novom mjestu (lokacija gdje se nalazio stari vrtić). Članarina za cijelu godinu iznosi 50 kuna, a literatura je uistinu bogata. Ovo su preporuke zanimljivih knjiga koje možete pročitati:

1. Sobin: Šapice

Kada se jednoga dana na ulici sretnu dva psa – jedan mali ulični, ničiji i sretan s onim što nema i jedan kućni, dobro odgojeni, nezadovoljan s onim što ima bit će to početak jednog velikog prijateljstva.

„Šapice“ autora Slavka Sobina divna su i poučna priča o važnosti prijateljstva, tolerancije i prihvaćanja drugačijih, dakle o važnim stvarima koje treba naučiti u najranijoj dobi.

Knjiga je namijenjena djeci predškolskog i školskog uzrasta.

2. Asher: 13 razloga

Književni prvijenac Jaya Ashera  „Trinaest razloga“ postao je miljenik i publike i kritike, pokrenuvši javnu raspravu o iznimno osjetljivoj i presudno važnoj temi samoubojstva među mladima. Knjiga je ekranizirana. U glavnoj ulozi je popularna pjevačica i glumica Selena Gomez.

Preporuka je da je čitaju mlade osobe koje su na prekretnici odrastanja.

3. Pavličić: Rupa na nebu

Novi uzbudljivi roman iz pera našeg proslavljenog romanopisca Pavla Pavičića u romanu „Rupa na nebu“ radnjom nas vodi kroz tajanstvene hodnike zagrebačkog Gornjeg grada.

U romanu priče su tektonska gibanja u Zagrebu, ali začuđujućom preciznošću prikazuje današnja društvena stanja i zbivanja, iako je prvo izdanje romana izašlo u prvoj polovici devedesetih pisac je predvidio današnju situaciju u Hrvatskoj.

Mnogi kritičari primijetili su da Pavličić u svojim tekstovima najavljuje budućnost.

Piše: Mirjana Iličić, voditeljica Narodne knjižnice i čitaonice Kutjevo