29. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Bili smo na treningu škole rukometa za djevojčice


Škola rukometa za djecu od 8 -14 godina s upisima, ali i treninzima, počela je 15. lipnja. Treninzi se odvijaju odvojeno za dječake i odvojeno za djevojčice – ponedjeljkom i srijedom od 18:45 za djevojčice i utorkom i petkom za dječake u isto vrijeme. Obišli smo male rukometašice na njihovom treningu, na kojem su već u 18:45 lopte glasno odzvanjale školskom dvoranom. Djevojčica ima u velikom broju, a sve pokazuju velik interes za rukometom i druženjem. Veliku ulogu u tome imaju treneri koji ih potiču i motiviraju na ostanak. Ana Marković i Emanuela Bajić treniraju djevojčice – zajedno ih zagriju i podijele u dvije grupe tako da svaka trenira jednu. Dječake trenira Nenad Šestak, a trenerice se izmjenjuju – utorkom je s Nenadom Emanuela, a petkom Ana.

“Otkako smo počeli s radom, na svaki trening dođe netko novi, ali dogodi se, osobito kod dječaka, da netko i odustane. To je uvijek tako – dođu, probaju i ne nađu se u tome. Upisanih curica ima oko 30, a dječaka oko 15 i ne dolaze baš svi redovno na treninge. Sad su praznici i godišnji odmori pa puno više upisanih i aktivnih očekujemo najesen kad krene škola”, komentira Ana Marković.

Planovi su raznoliki, a voditelji škole rukometa žele animirati djecu, učiti ih zdravom i aktivnom životu. Tako su već za ovu nedjelju dogovorili s Vinkom Krsnikom, aktivnim planinarem i bivšim rukometašem, planinarski izlet do planinarske kuće Mlaka. Zatim su tijekom ljeta u planu odlasci na bazene u Požegu kako bi se djeca educirala i na tom području. Također, tu su i izlet u Adrenalinski park i penjanje na umjetnu stijenu u Požegi.

“Mi sad ne možemo ući u sustav natjecanja. Kontaktirala sam Požegu i kod njih je isti slučaj. Jako malo djece dolazi na treninge tako da ćemo se strpjeti do jeseni. Koronavirus je također poremetio različite planove. Većina upisane djece s rukometom kreće od početka. U zadnjih godinu i pol dana nisu dozvoljeni sportovi s loptom u školama i to se vidi”, priča Ana za kutjevački.hr. Plan im je posjetiti našičke rukometaše kako bi polaznici škole rukometa u Kutjevu vidjeli kako će izgledati njihovi treninzi i što će sve naučiti nakon određenog vremena. Na kraju, zaključuje da je vrlo važna i podrška roditelja – kako djeci tako i trenerima: “Bitno nam je da su oni tu, da sudjeluju i da možemo računati na njih.”

Stignete još upisati svoje osnovnoškolce, prenesite poruku rođacima, prijateljima, susjedima i potaknite mlade na zdravo provedeno slobodno vrijeme.