28. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

DVD Kutjevo ostvarilo pravo na novu autocisternu

DVD Kutjevo dobio je novu autocisternu. Vozilo su na svečanoj primopredaji 23, od ukupno 91 vatrogasnih vozila, preuzeli predsjednik DVD-a Kutjevo

 


U četvrtoj u nizu podjeli vatrogasnih vozila u okviru Projekta “Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH” u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., koji vodi Ministarstvo unutarnjih poslova, DVD Kutjevo dobio je novu autocisternu. Vozilo su na svečanoj primopredaji 23, od ukupno 91 vatrogasnog vozila, preuzeli predsjednik DVD-a Kutjevo Josip Ašenbrener i zapovjednik Tomislav Ašenbrener u Policijskoj akademiji u Zagrebu.

“Dobivena autocisterna sigurno je napredak u razvoju vatrogastva i zaštite od požara na području Grada Kutjeva. Smatram da je opremljenost DVD-a Kutjevo, posebno u ovom trenutku, na zavidnoj razini, no kako oprema i vozila zastarijevaju potrebno je konstantno ulaganje u nabavku novog, stoga ćemo i dalje raditi na nabavci potrebite opreme. Da bismo svu tu tehniku i opremu mogli kvalitetno koristiti, ulažemo i u osposobljenost naših operativnih članova koji su uvijek spremni pomoći građanima Grada Kutjeva”, rekao je Tomislav Ašenbrener, zapovjednik DVD-a Kutjevo.

DVD Kutjevo osposobljeno je za sve vrste intervencija, a s vozilima doniranim i kupljenim u Austriji i za najsloženije tehničke i požarne intervencije. Cilj im je bio i ostat će opremanje i nabavka nedostatne osobne i skupne zaštitne opreme te pomlađivanje voznog parka.

Nova oprema svakako je dobro došla u DVD-u Kutjevo koje aktivno radi na unaprjeđenju i obnovi kako bi građanima ponudilo najbolju moguću uslugu u kriznim situacijama.