29. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

NAJAVA NOVE RUBRIKE: Mali razgovori – veliki poticaji

Kutjevo

U suradnji s bivšim stipendisticama Grada Kutjeva, Majom Filek, Anom Helenom Galić i Mirnom Soldo, odlučili smo pokrenuti novu rubriku Mali razgovori – veliki poticaji koja će izlaziti svake subote. Djevojke su završile društvene smjerove – pedagogiju, psihologiju i sociologiju i iskazale su želju podijeliti svoje znanje s našim čitateljima. Moći ćete čitati različite društvene savjete, ideje, prijedloge i tumačenja, primjerice:

  • Kako odabrati zanimanje,
  • Opasnosti društvenih mreža,
  • Kako pomoći osobi koja tuguje,
  • Kako djetetu olakšati učenje,
  • Slika tijela,
  • Slobodno vrijeme osoba treće životne dobi,
  • i mnoge druge.

U nastavku ćemo vam predstaviti djevojke koje će svake subote RAZGOVARATI s vama i POTICATI vas na promišljanje, davati vam savjete, ideje, prijedloge.

Ana Helena Galić, mag. psych.

Rođena sam 10. kolovoza 1994. godine. Prve školske dane provela sam u Osnovnoj školi Zdenka Turkovića, a školovanje nastavila u Gimnaziji u Požegi. Nakon gimnazije upisujem studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te 2019. godine branim diplomski rad na temu dječjeg korištenja mobitela. Nemam jedinstven razlog zašto sam upisala psihologiju. Zanimala su me razna područja i proučavanjem psihologije kao znanosti zaljubljujem se u raznolikost struke – psiholozi se mogu baviti i biologijom, ljudskim razvojem, marketingom, psihopatologijom, forenzikom, religijom, školom… Pripravnički staž odradila sam u Osnovnoj školi Julija Kempfa te ostajem raditi kao učiteljica djeci s posebnim potrebama. U svom poslu uživam i svakodnevno mojih 6 učenika trudom prevladavaju svoje teškoće, a mene uče strpljenju, toleranciji i zahvalnosti. Sebe bih opisala kao empatičnu, kreativnu i snalažljivu osobu. Volim sunce i prirodu pa to pokušavam spojiti s druženjem s dragim ljudima. Vodim Kutjevačku udrugu mladih i uživam u volontiranju sa sjajnim mladima s područja našega Grada.

Ana Helena Galić

Maja Filek, mag. paed / mag. educ. philol. croat.

Rođena sam 9. listopada 1995. godine u Požegi. Odrasla sam i živim u Tominovcu. Pohađala sam Osnovnu školu Zdenka Turkovića u Kutjevu, a potom i Gimnaziju u Požegi (jezični smjer). 2019. godine završila sam studij pedagogije te studij hrvatskoga jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Ljubav prema književnosti i jeziku „naslijedila“ sam od svojih učiteljica/nastavnica hrvatskoga jezika iz osnovne i srednje škole, dok sam ljubav prema pedagogiji otkrila tek na fakultetu. Oduvijek sam se vidjela u ulozi učiteljice/nastavnice te sam maštala o tome da radim s djecom. Danas mii se taj dječački san ostvario. Kratko sam radila kao pomoćnica u nastavi učeniku s teškoćama u razvoju, a trenutno sam zaposlena na mjestu stručne suradnice pedagoginje – pripravnice u Dječjem vrtiću „Grozdić“. Sebe bih opisala kao komunikativnu, pristupačnu i izrazito upornu osobu. Slobodno vrijeme najviše volim provoditi u druženjima s obitelji i prijateljima, čitajući knjige ili gledajući serije. Povremeno volontiram i sudjelujem u radu Kutjevačke udruge mladih.

Maja Filek

Mirna Soldo, mag. soc.

Rođena sam 25. studenog 1996. godine u Požegi. Odrasla sam u Šumanovcu, a u Tominovcu sam pohađala prva četiri razreda. Potom sam do osmog razreda išla u Osnovnu školu Zdenka Turkovića u Kutjevu, a nakon toga upisala sam Gimnaziju u Požegi (opći smjer). Odlučila sam upisati sociologiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu i po završetku istoga stekla sam titulu magistre sociologije. Trenutno radim u Dječjem vrtiću Grozdić kao asistentica djetetu s poteškoćama u razvoju. Veseli me učenje novih stvari, izazovi, smatram se upornom, volim čitati knjige, slušati glazbu, družiti se s prijateljima i bližnjima, a posebno me veseli vrijeme provedeno u prirodi. Sudjelujem u radu Kutjevačke udruge mladih i raduje me činjenica da mogu volontiranjem doprinijeti razvoju našega Grada.

Mirna Soldo

Nadamo se da ćete podržati djevojke i da će svatko od vas pronaći nešto za sebe. Već sutra čeka vas prva tema koju piše Mirna Soldo pa nas pratite.