28. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Jesenska berba medalja judo kluba Jigoro se nastavlja

Nakon kraće ljetne pauze od natjecanja judo klub Jigoro ponovo ostvaruje hvale vrijedne rezultate na međunarodnim turnirima. Najprije su nastupili u Vinkovcima krajem rujna na međunarodnom judo turniru pod nazivom  „Higl Open 2019.“ U konkurenciji 485 natjecatelja iz 51 kluba iz 7 europskih zemalja te su u ukupnom plasmanu zauzeli visoko 3.mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji, zlato su osvojili: Viktorija Štivić, Ivona Švajda, Lana Knaus, Marta Topalović , Marta Vidmar i Filip Matošić. Srebro su osvojili : Ela Škopec, Ivona Bošnjak u starijoj uzrasnoj skupini  i Luka Uršić. Brončanu medalju osvojili su Paulina Garić, Ivona Bošnjak, Ela Mijoković, Leonora Matošić, Klara Benčić, Elizabeta Šimić, Tena Trtanj, Dorijan Benčić i Matej Kukić.

Uslijedio je 12. listopada nastup  s 10 natjecatelja na međunarodnom turniru u Komendi u Sloveniji i ponovo su se kući vratili ovjenčani medaljama. Zlatne medalje osvojili su Ivona Švajda, Luka Uršić i Marta Vidmar, srebrom su se okitili Matej Kukić, Ela Škopec, Ivona Bošnjak i Lana Knaus dok je brončanu medalju osvojio Filip Matošić. Na turniru je sudjelovalo 404 natjecatelja iz 40 klubova i 7 država (Slovenija, Italija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Austrija i Hrvatska).Ovim rezultatima Jigoro je u ukupnom poretku osvojio 8 mjesto.

Vikend nakon toga Jigoro je imao nastup u Velikoj Gorici na međunarodnom judo turniru pod nazivom  „ Turopoljska frka 2019.“ U konkurenciji 360 natjecatelja iz 31 kluba iz 4 europskih zemalja Jigoro je nastupio s 8 natjecatelja i osvojio 7 medalja, od toga 3 zlata 2 srebra i 2 bronce te u ukupnom poretku zauzeo 7.mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji, zlato su osvojili: Ivona Bošnjak, Ela Škopec i Luka Uršić. Srebro su osvojili : Ela Mijoković i Marija Marjanović, a brončanu medalju osvojili su Andreja i Katarina Marković.

Jigoro je također nastupio i u Osijeku na međunarodnom judo turniru pod nazivom  „ Memorijal Josip Potnek 2019.“ U konkurenciji 360 natjecatelja iz 35 kluba iz 6 europskih zemalja kutjevački klub je nastupio je s proširenom postavom od čak 30 natjecatelja te osvojio 22 medalja, od toga 5 zlata, 4 srebra i 13 bronci te u ukupnom poretku zauzeo 4.mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji, zlato su osvojili: Ivona Bošnjak, Viktorija Štivić, Marta Vidmar te Matej Kukić u svojoj te većoj uzrasnoj skupini. Srebro su osvojili : Klara Benčić, Lana Knaus, Ivona Bošnjak te Luka Uršić, a brončanu medalju osvojili su Garić Tadijana, Matošić Leonora, Mijoković Ela, Šimić Elizabeta, Trtanj Ema, Trtanj Tena, Marta Vidmar, Garić Paulina, Benčić Dorijan, Knaus Marin, Mijoković Matko, Šapina Vinko te Miloš Goran

Kutjevački judaši postigli su na turniru u Mostaru (08.-10.studeni) daleko najveći uspjeh do sada i na svjetskoj sceni se predstavili u najboljem izdanju. Izabrana ekipa koja je brojila samo 7 natjecatelja otišla je u Mostar na svjetski kup pod nazivom „Borsa Open 2019.“ te u konkurenciji preko 1200 natjecatelja iz preko 30 država iz cijelog svijeta izborila čak 4 finala! Ivona Bošnjak i Ela Mijoković osvojile su zlato u svojoj kategoriji, dok su Ivona Švajda i Ela Škopec osvojile srebro.

Druga ekipa je u istom vikendu nastupila na 20.međunarodnom judo turniru u Jastrebarskom pod nazivom „Jaska 2019.“ pa u konkurenciji od  „samo“  550 natjecatelja iz 38 klubova iz 5 europskih zemalja osvojila jedno zlato, jedno srebro i dvije bronce. Ukupno je nastupilo 7  natjecatelja. Zlato je osvojila Tena Trtanj, srebro je osvojio Luka Uršić, dok su se brončanom medaljom okitili Dorijan Benčić te Filip Matošić.

Ekipe su na turnirima vodili treneri Hrvoje Prevolšek i Robert Gerc koji ističu da su do sada ove godine bili na 16 turnira, ostvarili 100 nastupa, odradili 279 borbi, od toga 156 pobjeda, osvojili 59 medalja, 18 zlata, 19 srebra i 22 bronce i na najbolji mogući način prezentirali svoj kub, ali i svoj grad što je doista za svaku pohvalu.