27. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Impresivna pobjeda Kutjeva, Graševina pala tek nakon penala

Sjajan start Kutjeva na dugoočekivanom početku proljetnog dijela natjecanja. Samo je naziv ovoga dijela bio proljetni dok su na terenu vladali zimski uvjeti na rubu regularnosti pa svim akterima možemo čestitati što su izdržali do kraja. U takvim uvjetima su se bolje snašli domaći igrači, očito puno željniji, motiviraniji i spremniji od gostiju iz Pleternice pa na kraju ni ovakav rezultat ne treba čuditi jer se dobar rad tijekom pripremnog perioda već od samog starta počeo naplaćivati.

Prvi su dio Zeleni igrali uz pomoć vjetra koji je loptu držao podalje od Pedićevog gola te do odmora naplatili svoj pritisak s dva lijepa pogotka, a u drugom kada su imali vjetar protiv sebe nisu Kutjevčani dopuštali protivniku da to iskoristi te još uspjeli postići tri pogotka uz nekoliko situacija koje su mogle rezultirati još pokojim u mreži gostujućeg vratara.

Nakon jednog od rijetkih napada gostiju u 15.minuti je sijevnula kontra po desnoj strani odakle solo akcijom Ivan Jakešević prolazi te upućuje odličan centaršut pa Marin Majetić nema težak posao i glavom matira nemoćnog Karlića. Kod drugog su pogotka Zeleni odradili dobar pritisak pred gostujućim kaznenim prostorom, oduzeli loptu Plavima i odmjerenim udarcem Marka Karačića preko Karlića stigli do vodstva od 2:0. Treći pogodak je bio malo remek-djelo  kapetana Kutjeva Marija Majstorovića koji je tako zapaprio svome bivšem klubu i to impresivan način udarcem s dvadesetak metara od gredu za povećanje vodstva. Četvrti je pogodak postigao Ivan Smojvir nakon ubačaja s lijeve strane, a peti pogodak je djelo petog igrača i to najmlađeg u našoj momčadi Luke Samaržije koji je uz brojne pretrčane kilometre utkao i zaključni pogodak.

Odigrali smo jako dobru utakmicu u vrlo teškim uvjetima, kiša i vjetar definitivno su remetili željenu igru. Mislim da smo danas bili bolji protivnik, rastrčaniji i agresivniji u svim segmentima što je dovelo do zasluženih bodova. Čestitke protivniku i djeliteljima pravde. Mi moramo što prije zaboraviti ovu utakmicu i pripremati se za novu. Bodovi su prijeko potrebni te moramo biti pametni kako bi ostvarili postavljeni cilj. Naravno sve pohvale mojim momcima koji su pokazali kako se bori za boje svoga kluba – poručio je trener Kutjeva Marko Žigić.

– Uvjeti za igru bili su neregularni, no to ne umanjuje zasluženost pobjede Kutjeva, jednako loše vrijeme bilo je i jednima i drugima. Domaćin je pokazao više želje i to im se vratilo, postigli su fantastične golove i ja im čestitam na pobjedi dok se mi moramo posvetiti radu i bodove tražiti u sljedećim utakmicama – rekao je trener Slavije Darko Čengić.

 

 

 

HNK Graševina 2-2 NK Lipik 1925 (Branko Šaur, Deni Pavić)
Po teškim uvjetima današnja utakmica u Vetovu je ponudila malo nogometa i lijepih poteza, a puno nespretnih startova i pogodaka.
Po neprestanoj kiši i vjetru u oba poluvremena pala su po dva gola. U prvom poluvremenu poveli su domaći iz kaznenog udarca. Nakon duplog pasa i lijepog kombiniranja Josipa Pavića i Patrika Šaura, Patrika gostujući igrač ruši u 16 metara, a sudac pokazuje na 11 metara. Odgovornost je preuzeo Branko Šaur te pogodio udarcem u desnu stranu. Pred sami kraj poluvremena gostujući igrač bježi u kontru te izlazi 1 na 1 s Bilmezom i poravnava rezultat.
U drugom poluvremenu Crni igraju uz vjetar pa su nekoliko puta odlično razvili kontru, a samo jednom je ona rezultiralo pogotkom. Tijekom jedne kontre, sa 16 metara svoj udarac probao je Patrik Šaur, golman kratko odbija te na loptu natrčava Deni Pavić i neobranjivo pogađa za 2-1 i ponovno vodstvo. Ostatak utakmice domaći igraju hrabro, dobro i organizirano se brane međutim gosti iz jedne kontre pogađaju stativu te im se lopta odbija na glavu i u 88. minuti rezultat je 2-2. Nakon toga pristupilo se izvođenju kaznenih udaraca gdje su se igrači Lipika pokazali preciznijima.
Utakmica dobra, s obzirom na vjetar koji je puhao cijelu utakmicu dečki su to odradili odlično. Naravno ostaje žal jer smo ekipu Lipika vodili do 2 min pred kraj i nesretno dobili taj gol za 2:2. Moji dečki su pokazali da mogu igrati odličan nogomet i protiv ekipe koja je rang više. Moram čestitati svojim dečkima koji su izvrsno reagirali na sve zamisli koje smo do sada radili. Idemo dalje . Čestitam i ekipi Lipika na fer i korektnoj utakmici – za kutjevački.hr je izjavio trener vetovačke momčadi Dario Pažin.
Rezultati :
1/4F 13.03.2021 15:00 Jakšić NK Jakšić – NK BSK Buk 1:1 (PEN 6:5)
1/4F 13.03.2021 15:00 Požega NK Požega – NK Croatia Mihaljevci 2:0
1/4F 14.03.2021 15:00 Vidovci NK Dinamo Vidovci – NK Kuzmica 0:0 (PEN 5:4)
1/4F 13.03.2021 15:00 Rajsavac NK Dinamo Rajsavac – NK Papuk (V) 3:2
1/4F 14.03.2021 15:00 Vetovo HNK Graševina – NK Lipik 1925 2:2 (PEN 2:4)