29. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Pa dobro, gdje je to more?!

Učenici su dramsko-recitatorske skupine Osnovne škole Zdenka Turkovića prije nekoliko dana dobili svoje zaslužene pohvalnice za sudjelovanje na Državnoj smotri Lidrano 2020.  Sudjelovanje na smotri izborili su iznimno uspješnim nastupom na prošlogodišnjoj Županijskoj smotri Lidrano 2020. na kojoj su izveli svoju dramsku igru Pa dobro, gdje je to more?!

Glumačku ekipu dramske igre čine: Klara Malčić, Klara Pehal, Nina Čamak, Matea Mikić, Veronika Blaževič, Biljana Filipović, Nina Kalafadžić, Silvio Razumović, Jona Šipoš i Zvonimir Vasilj. Voditeljica dramsko-recitatorske skupine i autorica teksta dramske igre je Anita Katić, prof. koja nas navikava na visoke standarde odgoja učenika naše škole o čemu svjedoče brojna priznanja.

I Lidrano je bio žrtva koronavirusa no ipak se dugogodišnja tradicija uspješno nastavila u online izdanju, a nakon svega tiskan je i Zbornik radova kojega je objavila Agencija za odgoj i obrazovanje. U Zbornik su uvršteni radovi učenika, pjesme, kratke priče, razgovori, reportaže, svjedoče o kreativnosti i radoznalosti njihovih autora, ali su i važan pogled na vrijeme u kojem oni žive, pišu i stvaraju.

Zbornik sadrži i popis svih pozvanih, učenika i njihovih mentora, iz pojedinih izraza: literarnog, novinarskog, dramskog (pojedinačni i skupni scenski nastupi), školski listovi i radijske emisije. Navedeni članovi povjerenstava za pojedine izraze, ugledni književnici, glumci, kritičari, novinari potvrđuju vrijednost učeničkih radova, njihovu kreativnost i potporu koju su imali u svojim školama od vrijednih učitelja i nastavnika.

Tradicija objavljivanja zbornika LiDraNo od 1991. do 2020. daje mu na važnosti koju s pravom ima kao svojevrsna antologija učeničkog stvaralaštva, a njegovo pojavljivanje u 2020. govori o zagovaranju vrijednosti koju pisanje i čitanje ima u vremenima pandemije i osjećanja da je stvaralaštvo jedan od mogućih načina davanja vrijednosti učeničke mašte i kreativnosti.

ZBORNIK LIDRANO 2020