28. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Projekti Europske unije iz 2020. godine: Dječji vrtić Kutjevo

dječji vrtić Grozdić Kutjevo

 

Na Dan Grada i blagdan Male Gospe otvoren je novi dječji vrtić u Kutjevu. Naziv je dobio glasovanjem putem interneta u kojem su mještani najveći broj glasova dali imenu Grozdić.

Projekt je to sufinanciran sredstvima Europske unije kroz Program ruralnog razvoja vrijedan 11.437.286,54 kuna. Bespovratna sredstva iznosila su 7.412.500,00 kuna, a sredstva nositelja 4.024.786,54 kuna.

Cilj projekta bilo je poboljšanje životnih uvjeta i usluga stanovnicima kutjevačkog područja putem izgradnje socijalne infrastrukture sa svrhom odgoja i obrazovanja. Vrtić je veličine 950,25 m2 i sastoji se od četiri prostorije za odgojno-obrazovne skupine, dvorane za sportske aktivnosti, kuhinje, blagovaonice, ureda, prostorija za stručno osoblje. Također, uz prostor vrtića na korištenje je omogućena i zelena površina veličine 1556 m2.

Radove je izvodila Presoflex gradnja d.o.o., opremu osigurala Silv oprema d.o.o., a projektnu dokumentaciju izradio je Orking d.o.o.

Grad Kutjevo pružio je Dječjem vrtiću tehničku pomoć u pripremi i provedbi projekta.

Uz dozu skepticizma oko proširivanja kapaciteta, odluka o znatnom povećanju pokazala se vrlo dobrom što potvrđuje brojka od 87 upisanih mališana u pedagošku godinu 2020./2021. Uz tri mješovite odgojne skupine, omogućena je i jedna skupina jaslica. Razmišlja se i o dodatnom proširenju kapaciteta zbog većeg broja upita kako bi što većem broju djece bio omogućen upis.